Iš karto prisipažįstu, jog tai yra pirmoji mano virta uogienė. Paprasčiausiai iš tėviškės, kaip įprasta, parsivežėm tiek gėrybių, kad reikėjo su jomis kažką daryti GREITAI. Ryškios raudonos spalvos ir saikingai saldi! O Prosecco čia įsimaišė impulsyviai. Tiesiog su Prosecco viskas skaniau. :)

Produktai:

  • 650 g. braškių iš močiutės daržo
  • 220 g. rabarbarų iš mamos daržo
  • 420 g. cukraus
  • 7 g. pektino
  • Stiklinė putojančio vyno
  • 4 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 medinis šaukštas
  • 1 skambutis mamai

Braškių ir rabarbarų uogienė-produktai

Nuplauname braškes ir rabarbarus. Pastaruosius dar ir nulupame. Vaisius supjaustome ir dedame į puodą.

Braškių ir rabarbarų uogienė-vaisiai

Užpilame vaisius putojančiu vynu (naudojau Prossecco), citrinos sultimis ir vanilės ekstraktu. Masei pradėjus konkuliuoti viską nekruopščiai sutrinu palikdama dar nemažai vaisių gabalėlių. Verdame ant mažos ugnies 15-20 min. Skambutis mamai, ką daryti, kad uogienė greičiau imtų tirštėti. Patarimas - atšaldyti ir užvirti dar kartą. Taip ir padarome. Antrą kartą užvirus verdame tol, kol masė atrodys pakankamai tiršta (~15 min.)

Patikrinti ar uogienė pakankamai tiršta galima įdėjus jos šiek tiek į lėkštę, atšaldžius ir perbraukus pirštu. Jei uogienė nesubėga atgal į bendrą masę, vadinasi galima nuimti nuo ugnies ir pilstyti į turimas taras.
Uogienės gavosi ~1 l.

Skanaus!

Braškių ir rabarbarų uogienė-tikrinimas

Braškių ir rabarbarų uogienė-tikrinimas

Braškių ir rabarbarų uogienė-tikrinimas

Braškių ir rabarbarų uogienė-ant duonelės