Braškių ir rabarbarų uogienė su Prosecco
Iš karto prisipažįstu, jog tai yra pirmoji mano virta uogienė. Paprasčiausiai iš tėviškės, kaip įprasta, parsivežėm tiek gėrybių, kad reikėjo su jomis kažką daryti GREITAI. Ryškios raudonos spalvos ir saikingai saldi! O Prosecco čia įsimaišė impulsyviai. Tiesiog su Prosecco viskas skaniau. :)
Produktai:
- 650 g. braškių iš močiutės daržo
- 220 g. rabarbarų iš mamos daržo
- 420 g. cukraus
- 7 g. pektino
- Stiklinė putojančio vyno
- 4 šaukštai citrinos sulčių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 1 medinis šaukštas
- 1 skambutis mamai
Nuplauname braškes ir rabarbarus. Pastaruosius dar ir nulupame. Vaisius supjaustome ir dedame į puodą.
Užpilame vaisius putojančiu vynu (naudojau Prossecco), citrinos sultimis ir vanilės ekstraktu. Masei pradėjus konkuliuoti viską nekruopščiai sutrinu palikdama dar nemažai vaisių gabalėlių. Verdame ant mažos ugnies 15-20 min. Skambutis mamai, ką daryti, kad uogienė greičiau imtų tirštėti. Patarimas - atšaldyti ir užvirti dar kartą. Taip ir padarome. Antrą kartą užvirus verdame tol, kol masė atrodys pakankamai tiršta (~15 min.)
Patikrinti ar uogienė pakankamai tiršta galima įdėjus jos šiek tiek į lėkštę, atšaldžius ir perbraukus pirštu. Jei uogienė nesubėga atgal į bendrą masę, vadinasi galima nuimti nuo ugnies ir pilstyti į turimas taras.
Uogienės gavosi ~1 l.
Skanaus!