Panašią sriubą pradėjau virti dar prieš 10 metų, atvykusi į Vilnių studijuoti. Man ji tokia skani, kad kažkada namiškiams išviriau jos net 8 litrus - šį faktą man priminė sesė. :) Per tiek metų receptas koregavosi ne vieną kartą. Priklausomai nuo sezono varijuoja grybų rūšys, tačiau sriuba visad išlieka kvepianti šviežiomis žolelėmis ir pavasariu. :)
Nors patiekalų su moliūgais gaminimo bumas praėjo, bet tikiu, kad dar kai kurie iš Jūsų, kaip ir aš, turite namie pūpsantį, savo dydžiu besipuikuojantį naminį moliūgą. Kad ir kaip aš stengiausi į šį gražuolį nekreipti dėmesio, deja, mūsų susidurimo išvengti nepavyko. Laikausi taisyklės,jei jau esi mano namuose, būsi sunaudotas. Niekas negali būti išmesta! Todėl šiandien viriau didžiulį puodą aitrios moliūgų sriubos, kurią gardinau moliūgų sėklomis ir nustebsite, mėlynuoju pelėsiniu sūriu! Tikrai verta šį derinį, išmėginti bent kartelį. :)
Jau ne kartą girdėjote, kad sriuba yra puikus būdas suvalgyti daugiau daržovių. Tarpusavyje dera begalė variantų. Šį kartą šaldytuve turėjau moliūgo gabalėlį. Priskyriau jam į porą gardujį brokolį. Gavosi maistinga, šildanti, rudeniša pietų sriuba - tikra vitaminų bomba!
Vaikščiodami po rudenėjantį mišką negalėjome nepastebėti ten gausiai pūpsančių grybų ir akylai kiekvieną centimetrą išieškančių grybautojų. Deja, neturėjome su savimi pintinės, nes kelis baravykus būtume ir patys susigundę paimti. O tiems kam pavyko porą grybų priglausti į kišenę siūlau lengvą receptą, padėsiantį sunaudoti surinktus gražuolius. Sodri, kreminė grybų sriuba pagardinta mėlynuoju sūriu. Manau šis patiekalas galėtų tapti ne vieno grybų entuziasto firminiu. :)
Greičiausiai pomidorų pintinės tuštėja verdant pomidorų sriubą. Pastaroji tokia skani, kad nepakanka tik vieno dubenėlio, todėl tikrai kartosite. Tiršta, kreminė ir pomidoringa - taip atrodo mūsų pastarųjų savaičių meniu. :)
Kai grįžti namo rudeniškai sužvarbęs ir nori kažko komfortiško, nostalgiško, sušildančio iš vidaus, tarsi kas nors tave viduje apgobtų su minkštu, pūkuotu pledu… Tokius jausmus man kelia šiltas garuojantis obuolių pyragas arba karšta daržovių sriuba.
Šį kartą pasirinkau virti sriubą - pieniška, su šviežiomis daržovėmis, sušildisianti ir priminsianti apie vasarą drėgniausią rudens vakarą. :)