Trinta pomidorų sriuba
Greičiausiai pomidorų pintinės tuštėja verdant pomidorų sriubą. Pastaroji tokia skani, kad nepakanka tik vieno dubenėlio, todėl tikrai kartosite. Tiršta, kreminė ir pomidoringa - taip atrodo mūsų pastarųjų savaičių meniu. :)
Produktai:
- Pomidorai
- 400 g. pomidorų savose sutyse
- 3 vidutinio dydžio svogūnai
- Kelios skiltelės česnako
- 3 v. š. pomidorų pastos
- Saujelė saulėje džiovintų pomidorų
- 150-200 ml. 35% grietinėlės
- Šviežias bazilikas
- Aliejus
- Balzamiko actas
- Stiklinė vandens
- Druska
- Pipirai
Visų pirma paruošiame daržoves kepimui. Supjaustome ketvirčiais pomidorus ir svogūnus. Kartu dedame ir česnako skilteles. Pašlakstome daržoves aliejumi ir balzamiko actu. Dedame kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ~15 minučių arba kol matysite, kad daržovės yra iškepusios.
Į puodą dedame pomidorus savose sultyse, keptas daržoves, pomidorų pastą, saulėje džiovintus pomidorus ir pilame stinklinę vandens.
Verdame 20 minučių. Sriubą sutriname su trintuvu. Pilame grietinėlę ir dedame saują šviežių bazilikų. paverdame dar 10 min. Po 10 minučių galime tiekti. Pašlakstome alyvuogių aliejų arba aliejų iš saulėje džiovintų pomidorų indo, pabarstome kietoju sūriu ir užberiame kelis baziliko lapelius.
Skanaus!