Svarainių krūmą turėjo dažnas kiemas. Dažniausiai pastarieji augo gėlių darželiuose arba buvo sodinami vietoje gyvatvorės. Rūgštus, kietas vaisius daugiausia džiovinamas arba nardinamas į sirupą.
Kai visiškai įprasta yra kepti figas, kriaušes ar obuolius, kodėl mes nekepame savo rūgštuolių? Iškilus šiam klausimui, ką dar galima padaryti su svarainiais, gimė šis desertas. Saldūs ir kartu rūgštūs kepti svarainiai, atsvara jiems - kreminis ir švelnus maskarponės sūris ir viską puošianti traškių trupinių karūna. Jeigu dar turite kur užsilikusį krūmelį, bėkite skinti ir gaminti svarainių desertą!
Iki vasaros pabaigos dar kelios dienos. Norisi sugaudyti paskutinius saulės spindulius ir šilumą. O ką daryti jei lauke lyja, niūru ir apsiniaukę? Praskaidrinti vakarą reikia garuojančiu, kvepiančiu, saulę primenančiu citrusiniu pyragu! Pažadu, kvapui pasklidus po namus pajusite ramybę, norėsis basomis braidžioti po žolę ar atsisėsti terasoje, sudėti koją ant kojos ir lėtai gurkšnojant arbatą prisiminti vasaros atostogas.
Pyragai su obuoliais ar rabarbarais mano mėgstamiausi. O kas bus jei du mėgstamus ingredientus sudėsiu kartu? Gausis tobulas pyragas - minkštas, kvapnus, sielą šildantis ir su malonia rūgštele. O kai žinai, jog tokiu pyragu gali mėgautis vos trumpą laiką metuose, jis tampa dar ypatingesnis.
Greitai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam šį kartą į kompaniją pridėjau dar ir rabarbarus iš mamos daržo. :)
Ilgą laiką vyras iš vieno mėgstamo restorano parnešdavo sviestinius S formos sausainius. Jie man taip patiko, jog nusprendžiau susirasianti receptą ir išsikepsianti juos pati. Citrininiai ir tirpstantys burnoje!
Svarbu! Skaniausi su mėgstamiausia arbata. :)
Iš karto prisipažįstu, jog tai yra pirmoji mano virta uogienė. Paprasčiausiai iš tėviškės, kaip įprasta, parsivežėm tiek gėrybių, kad reikėjo su jomis kažką daryti GREITAI. Ryškios raudonos spalvos ir saikingai saldi! O Prosecco čia įsimaišė impulsyviai. Tiesiog su Prosecco viskas skaniau. :)