Ilgą laiką vyras iš vieno mėgstamo restorano parnešdavo sviestinius S formos sausainius. Jie man taip patiko, jog nusprendžiau susirasianti receptą ir išsikepsianti juos pati. Citrininiai ir tirpstantys burnoje!
Svarbu! Skaniausi su mėgstamiausia arbata. :)

Ingredientai:

  • 580 g. miltų
  • 155 g. sviesto
  • 230 g. cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Vienos citrinos žievelė

Sausainiai-produktai

Ištirpiname sviestą. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame tirpintą sviestą, vanilės ekstraktą bei citrinos žievelę. Į gautą masę suberiame birius produktus - miltus ir kepimo miltelius.

Sausainiai-maišymas

Minkome viską tol, kol iš tešlos susidaro gumulas ir nebelimpa prie rankų.

Sausainiai-tešla

Tešlą suformuojame į didelį gumulą ir dedame į šaldymo kamerą ~30 min.

Sausainiai-šaldymas

Toliau seka linksmiausia dalis - sausainių formavimas. Atlaužiame gabalėlį tešlos, kočiojame jį iki ~sprindžio ilgio ir formuojame S raidę. Lengvai pirštais suplojame sausainius. Labai paprasta!

Sausainiai-formavimas

Sausainiai-formavimas

Sausainiai-paruošti kepimui

Įkaitiname orkaitę iki ~180 laipsnių. Kepame sausainius 13-15 min. arba kol lengvai įrus.

Skanaus!

Sausainiai-iškepti

Sausainis

Įkvėpimas iš blogo https://www.savoringitaly.com/.