Itališki S formos sausainiai
Ilgą laiką vyras iš vieno mėgstamo restorano parnešdavo sviestinius S formos sausainius. Jie man taip patiko, jog nusprendžiau susirasianti receptą ir išsikepsianti juos pati. Citrininiai ir tirpstantys burnoje!
Svarbu! Skaniausi su mėgstamiausia arbata. :)
Ingredientai:
- 580 g. miltų
- 155 g. sviesto
- 230 g. cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- Vienos citrinos žievelė
Ištirpiname sviestą. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame tirpintą sviestą, vanilės ekstraktą bei citrinos žievelę. Į gautą masę suberiame birius produktus - miltus ir kepimo miltelius.
Minkome viską tol, kol iš tešlos susidaro gumulas ir nebelimpa prie rankų.
Tešlą suformuojame į didelį gumulą ir dedame į šaldymo kamerą ~30 min.
Toliau seka linksmiausia dalis - sausainių formavimas. Atlaužiame gabalėlį tešlos, kočiojame jį iki ~sprindžio ilgio ir formuojame S raidę. Lengvai pirštais suplojame sausainius. Labai paprasta!
Įkaitiname orkaitę iki ~180 laipsnių. Kepame sausainius 13-15 min. arba kol lengvai įrus.
Skanaus!
Įkvėpimas iš blogo https://www.savoringitaly.com/.