Šis receptas gimė, kai namuose atsirado jautienos antrekotas ir norėjosi šalia jo patiekti ne, kaip įprasta, grilintas daržoves, o kažką šviežio, subtilaus ir ypatingai skanaus. Man šalia gero kepsnio ne mažiau svarbus ir geras garnyras. Su šiomis salotomis namie ruoštą patiekalą pakilėsite į restorano lygmenį. Bon appetit! :)
Man labai patinka, kaip šis patiekalas atrodo vizualiai, ir nors iš pirmo žvilgsnio nepagalvotum, jog ančiuviai dera su brokoliais, duokite jiems šansą! Neįprastas derinys puikiai susišoka lėkštėje bei ypatingai dera prie steiko. :)
Galvojant apie keptas daržoves, ridikėliai tikriausiai daugeliui mūsų būtų paskutinė daržovė apie kurią pagalvotume. Be reikalo! Svieste kepti ridikėliai su šviežiomis petražolėmis turi itin švelnų skonį ir, kaip pagardas džiugins akis bei gomurį ne prie vieno patiekalo. :)
Marinuoti ar virti burokėliai tapę virtuvės klasika, o ar teko juos kepti? Orkaitėje kepti saldūs naminiai burokėliai pašlakstyti žaliosios citrinos sultimis įgauna saldžiarūgščių burokėlių skonį bei savo gardumu tikrai pralenkia jau įprastus jų paruošimo būdus. :)
Ar dar turite naminių pomidorų? Jei taip, štai dar vienos ekspromtu gimusios prisirpusių raudonskruosčių salotos, pagardintos vytintu kumpiu. Tobuliausi dalykai atsiranda visiškai netikėtai! :)
Toliau tuštėja pomidorų pintinės. Šį kartą gaminuosi visiškai greitas, paprastas, šviežias pomidorų salotas. Pomidorų, baziliko ir balzaminio acto deriniui pradėjus šokti namuose, pasitvirtinsite dar kartą, kad genialumas slypi paprastume. :)
Pirmosios rudens savaitės reiškia pilnas pintines paskutinių pomidorų iš mamos šiltnamio. Nusimato nemažai pomidoringų patiekalų, kol pastarosios ištuštės. Šiandieną - salotos! Ne bet kokios, o su perlinėmis kruopomis. Traškios kruopos, minkšti, kvapnūs pomidorai, šviežios prieskoninės žolelės ir viską surišantis užpilas. Vasara bet kada gali sugrįžti, bent jau mūsų lėkštėse. :)
Kada cukinijų pilni šiltnamiai, ką su jomis daryti neužtenka vaizduotės. Ką daryti su peraugusiomis cukinijomis ir aš nežinau, bet jei turite užsilikusių mažesnių ar ketinate jų įsigyti, čia galiu Jums patarti. Salotos! Lengvai pagrilintos, karamelizavusios cukinijos, apipiltos salstelėjusiu padažu ir apibarstytos sūria feta. Pastarosios puikiai tiks patiekti prie paukštienos ar kiaušinienės.
Mūsų šeimoje bulvės retas svečias, bet jei užsuka pasisvečiuoti, tai būtent taip. Lengvos, minkštos lyg per sviestą, su rozmarino žiupsneliu… Bulvių užkepėlės, kurios privers keksiukų formas panaudoti kitaip. :)