Pomidorų salotos su perlinėmis kruopomis ir feta
Pirmosios rudens savaitės reiškia pilnas pintines paskutinių pomidorų iš mamos šiltnamio. Nusimato nemažai pomidoringų patiekalų, kol pastarosios ištuštės. Šiandieną - salotos! Ne bet kokios, o su perlinėmis kruopomis. Traškios kruopos, minkšti, kvapnūs pomidorai, šviežios prieskoninės žolelės ir viską surišantis užpilas. Vasara bet kada gali sugrįžti, bent jau mūsų lėkštėse. :)
Produktai:
- Pomidorai
- Virtos perlinės kruopos
- Pusė svogūno
- 75 g. Fetos sūrio
- Šviežūs krapai
- Šviežios petražolės
- Aliejus
- Balzamiko actas
- 1 a. š. Dijon garstyčių
- 1 a. š. medaus
- Druska
- Pipirai
Paruošiame užpilą. Sumaišome aliejų, actą, garstyčias, medų bei pabarstome druska ir pipirais.
Toliau supjaustome pomidorus, svogūną, prieskonines žoleles, fetą ir viską užpilame užpilu. Išmaišome ir galime tiekti. Salotos puikiai tinka prie paukštienos patiekalų ar rytinės kiaušinienės.
Skanaus!