Ant grilio keptų cukinijų ir fetos salotos
Kada cukinijų pilni šiltnamiai, ką su jomis daryti neužtenka vaizduotės. Ką daryti su peraugusiomis cukinijomis ir aš nežinau, bet jei turite užsilikusių mažesnių ar ketinate jų įsigyti, čia galiu Jums patarti. Salotos! Lengvai pagrilintos, karamelizavusios cukinijos, apipiltos salstelėjusiu padažu ir apibarstytos sūria feta. Pastarosios puikiai tiks patiekti prie paukštienos ar kiaušinienės.
Produktai:
- Dvi vidutinės cukinijos
- Pusė raudonojo svogūno
- 75 g. fetos (pusė pakelio)
- Baltojo vyno actas
- 1 a. š. medaus
- 1 a. š. (be kaupo) Dijon garstyčių
- Aliejaus
- Pipirų
- Druskos
Supjaustome griežinėliais cukinijas ir dedame kepti ant griliaus.
Kol kepa cukinijos sumaišome padažą. Dedame aliejų, actą, garstyčias, medų bei druską su pipirais pagal skonį. Paragaujame, jei ko nors trūkstą - įmaišome.
Keptas cikinijas dedame į dubenį. Kartu dedame griežinėliais pjaustytu svogūnus bei užpilame padažu. Galiausiai salotas pabarstome feta.
Skanaus!