Kada cukinijų pilni šiltnamiai, ką su jomis daryti neužtenka vaizduotės. Ką daryti su peraugusiomis cukinijomis ir aš nežinau, bet jei turite užsilikusių mažesnių ar ketinate jų įsigyti, čia galiu Jums patarti. Salotos! Lengvai pagrilintos, karamelizavusios cukinijos, apipiltos salstelėjusiu padažu ir apibarstytos sūria feta. Pastarosios puikiai tiks patiekti prie paukštienos ar kiaušinienės.

Produktai:

  • Dvi vidutinės cukinijos
  • Pusė raudonojo svogūno
  • 75 g. fetos (pusė pakelio)
  • Baltojo vyno actas
  • 1 a. š. medaus
  • 1 a. š. (be kaupo) Dijon garstyčių
  • Aliejaus
  • Pipirų
  • Druskos

Cukinijų salotos-produktai

Supjaustome griežinėliais cukinijas ir dedame kepti ant griliaus.

Cukinijų salotos-cukinija

Cukinijų salotos-pjaustyta cukinija

Kol kepa cukinijos sumaišome padažą. Dedame aliejų, actą, garstyčias, medų bei druską su pipirais pagal skonį. Paragaujame, jei ko nors trūkstą - įmaišome.

Cukinijų salotos-vyno actas

Cukinijų salotos-garstyčios

Cukinijų salotos-medus

Cukinijų salotos-maišymas

Keptas cikinijas dedame į dubenį. Kartu dedame griežinėliais pjaustytu svogūnus bei užpilame padažu. Galiausiai salotas pabarstome feta.

Skanaus!

Cukinijų salotos-užpilas

Cukinijų salotos-feta

Cukinijų salotos