Kepti svarainiai su Maskarponės sūriu
Svarainių krūmą turėjo dažnas kiemas. Dažniausiai pastarieji augo gėlių darželiuose arba buvo sodinami vietoje gyvatvorės. Rūgštus, kietas vaisius daugiausia džiovinamas arba nardinamas į sirupą.
Kai visiškai įprasta yra kepti figas, kriaušes ar obuolius, kodėl mes nekepame savo rūgštuolių? Iškilus šiam klausimui, ką dar galima padaryti su svarainiais, gimė šis desertas. Saldūs ir kartu rūgštūs kepti svarainiai, atsvara jiems - kreminis ir švelnus maskarponės sūris ir viską puošianti traškių trupinių karūna. Jeigu dar turite kur užsilikusį krūmelį, bėkite skinti ir gaminti svarainių desertą!
Produktai:
- Svarainiai
- 200 g. Maskarponės sūrio
- 30 g. sviesto
- 2 v. š. cukraus
- 2 a. š. medaus
- Šlakelis vandens
- 2 vnt. avižinių sausainių
- 3 vnt. graikinių riešutų
Visų pirmą supjaustome ir išdarinėjame svarainius.
Sekantis žingsnis - paruošti užpilą. Į puodą dedame sviestą, cukrų, medų ir šlakelį vandens bei viską išlydome iki vientisos masės.
Gautu užpilu apliejame svarainius ir dedame į 180 laipsnių įkatintą orkaitę 10-15 minučių, kol svarainiai tampa minkšti. Kepimo trukmė, žinoma, priklauso nuo vaisių dydžio.
Į lėkstę dedame Maskarponės sūrį. Ant viršaus dedame keptus svarainius. Pastaruosius pabarstome sausainių trupiniais bei smulkintais riešutais. Pašlakstome likusiu sirupu. Papuošti desertą galite mėtos lapeliu. Iš turimų produktų gaunasi 2 porcijos.
Skanaus!