Obuolių ir rabarbarų pyragas
Pyragai su obuoliais ar rabarbarais mano mėgstamiausi. O kas bus jei du mėgstamus ingredientus sudėsiu kartu? Gausis tobulas pyragas - minkštas, kvapnus, sielą šildantis ir su malonia rūgštele. O kai žinai, jog tokiu pyragu gali mėgautis vos trumpą laiką metuose, jis tampa dar ypatingesnis.
Greitai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam šį kartą į kompaniją pridėjau dar ir rabarbarus iš mamos daržo. :)
Produktai:
- 180 g. cukraus
- 180 g. kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 120 g. sviesto
- 1 didelis obuolys
- 250 g. rabarbarų
- 3 šaukštai viskio (ar kito stipraus alkoholio)
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- Žiupsnis drusos
Paruošiame vaisius - nuplauname, nulupame bei supjaustome.
Gaminame tešlą. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Ištirpiname sviestą. Supilame tirpintą sviestą, viskį bei vanilės ekstraktą ir viską išmaišome.
Į gautą masę supilame likusius birius produktus - druską, miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome.
Sudedame vaisius ir viską išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. Dedame pyragą kepti 45 min. Pyragui naudojau 23 cm formą. Jei naudojate mažesnę, kepkite pyragą ilgiau ir tikrinkite su mediniu pagaliuku ar pyragas jau iškepė.
Skanaus!