Vaikščiodami po rudenėjantį mišką negalėjome nepastebėti ten gausiai pūpsančių grybų ir akylai kiekvieną centimetrą išieškančių grybautojų. Deja, neturėjome su savimi pintinės, nes kelis baravykus būtume ir patys susigundę paimti. O tiems kam pavyko porą grybų priglausti į kišenę siūlau lengvą receptą, padėsiantį sunaudoti surinktus gražuolius. Sodri, kreminė grybų sriuba pagardinta mėlynuoju sūriu. Manau šis patiekalas galėtų tapti ne vieno grybų entuziasto firminiu. :)

Produktai:

  • 500 g. grybų (naudojau pievagrybius ir voveraites)
  • 2 svogūnai
  • 150-200 ml. grietinėlės 35%
  • 700 ml. grybų sultinio
  • Mėlynasis sūris
  • Sviestas
  • Šviežios petražolės
  • 1 a.š. rozmarino
  • 1 a.š. mairūno
  • 4 skiltelės česnako
  • Druska
  • Pipirai

Grybų sriuba su mėlynuoju sūriu-produktai

Visų pirma įkaitiname keptuvę su svietu ir apkepame kelias minutes grybus. Vėliau tą patį padarome su svūgūnais ir česnakais. Apkepinus produktus svieste, sudedame juos į puoda ir užpilame 700 ml. sultinio. Verdame viską ~15-20 min.

Grybų sriuba su mėlynuoju sūriu-grybai

Grybų sriuba su mėlynuoju sūriu-svogūnai

Grybų sriuba su mėlynuoju sūriu-puode

Po 15-20 min. sutriname grybus, supilame grietinėlę ir dedame saują šviežių petražolių. Verdame sriubą dar 5-10 min. Tiekdami sriubą ją pabarstome šviežiomis petražolėmis bei mėlynuoju sūriu.

Skanaus!

Grybų sriuba su mėlynuoju sūriu-sutrinta

Grybų sriuba su mėlynuoju sūriu-grietinėlė ir petražolės