Trinta grybų sriuba su mėlynuoju sūriu
Vaikščiodami po rudenėjantį mišką negalėjome nepastebėti ten gausiai pūpsančių grybų ir akylai kiekvieną centimetrą išieškančių grybautojų. Deja, neturėjome su savimi pintinės, nes kelis baravykus būtume ir patys susigundę paimti. O tiems kam pavyko porą grybų priglausti į kišenę siūlau lengvą receptą, padėsiantį sunaudoti surinktus gražuolius. Sodri, kreminė grybų sriuba pagardinta mėlynuoju sūriu. Manau šis patiekalas galėtų tapti ne vieno grybų entuziasto firminiu. :)
Produktai:
- 500 g. grybų (naudojau pievagrybius ir voveraites)
- 2 svogūnai
- 150-200 ml. grietinėlės 35%
- 700 ml. grybų sultinio
- Mėlynasis sūris
- Sviestas
- Šviežios petražolės
- 1 a.š. rozmarino
- 1 a.š. mairūno
- 4 skiltelės česnako
- Druska
- Pipirai
Visų pirma įkaitiname keptuvę su svietu ir apkepame kelias minutes grybus. Vėliau tą patį padarome su svūgūnais ir česnakais. Apkepinus produktus svieste, sudedame juos į puoda ir užpilame 700 ml. sultinio. Verdame viską ~15-20 min.
Po 15-20 min. sutriname grybus, supilame grietinėlę ir dedame saują šviežių petražolių. Verdame sriubą dar 5-10 min. Tiekdami sriubą ją pabarstome šviežiomis petražolėmis bei mėlynuoju sūriu.
Skanaus!