Pievagrybių ir kreivabudžių sriuba
Panašią sriubą pradėjau virti dar prieš 10 metų, atvykusi į Vilnių studijuoti. Man ji tokia skani, kad kažkada namiškiams išviriau jos net 8 litrus - šį faktą man priminė sesė. :) Per tiek metų receptas koregavosi ne vieną kartą. Priklausomai nuo sezono varijuoja grybų rūšys, tačiau sriuba visad išlieka kvepianti šviežiomis žolelėmis ir pavasariu. :)
Produktai:
- 200 g. pievagrybių
- 200-300 g. kreivabudžių
- 200 ml. grietinėlės 30% riebumo
- 2 vidutinio dydžio svogūnai
- 3 didelės bulvės
- 2 morkos
- 2 kubeliai sultinio
- Lauro lapai
- Džiovinti mairūnai
- Šviežūs krapai
- Šviežios petražolės
- Šviežūs svogūnų laiškai
- Druska
- Pipirai
Supjaustome bulves kubeliais ir uždedame virti. Taip pat supjaustome kubeliais svogūnus, morkas bei ketvirčiais grybus. Daržoves ir grybus apkepiname keptuvėje. Kai vanduo su bulvėmis užverda, sudedame į vandenį keptuvės turinį. Taip pat sudedame mairūnus, sultinio kubelius, lauro lapus, pipirus ir kiek trūksta druskos. Verdame 20 min. Po 20 min. supilame grietinėlę ir sudedame žoleles. Sriubą verdame dar 10 min. ir galime tiekti.
Skanaus!