Pieniška daržovių ir vištienos sriuba
Kai grįžti namo rudeniškai sužvarbęs ir nori kažko komfortiško, nostalgiško, sušildančio iš vidaus, tarsi kas nors tave viduje apgobtų su minkštu, pūkuotu pledu… Tokius jausmus man kelia šiltas garuojantis obuolių pyragas arba karšta daržovių sriuba.
Šį kartą pasirinkau virti sriubą - pieniška, su šviežiomis daržovėmis, sušildisianti ir priminsianti apie vasarą drėgniausią rudens vakarą. :)
Produktai:
- 500 g. vištienos broilerių filė
- 1,5 l. vištienos sultinio
- 150-200 ml. 35% grietinėlės
- 200 g. šaldytų žirnelių
- 2 morkos
- 4 nedidelės bulvės
- 2 vidutinio dydžio svogūnai
- 3 skiltelės česnako
- Šviežios petražolės
- Šviežūs krapai
- Keli lauro lapai
- Aliejus
- Pipirai
- Druska
Įkaitiname keptuvėje aliejų ir dedame vištieną. Pakepiname kelias minutes ir sudedame kubeliais pjaustytus svogūnus, morkas ir kapotą česnaką. Kepiname 10 min.
Tuo metu supilame sultinį į puodą ir sudedame virti bulves.
Apkepinus svogūnus, morkas, vištieną sudedame juos į puodą. Verdame 15 min.
Sudedame žirnelius, lauro lapus bei grietinėlę ir verdame 10 min.
Sudedame kapotus krapus ir petražoles ir paverdame sriubą dar 5 min.
Po 5 min. nuimkite nuo ugnies ir galite tiekti.
Skanaus!