Nors patiekalų su moliūgais gaminimo bumas praėjo, bet tikiu, kad dar kai kurie iš Jūsų, kaip ir aš, turite namie pūpsantį, savo dydžiu besipuikuojantį naminį moliūgą. Kad ir kaip aš stengiausi į šį gražuolį nekreipti dėmesio, deja, mūsų susidurimo išvengti nepavyko. Laikausi taisyklės,jei jau esi mano namuose, būsi sunaudotas. Niekas negali būti išmesta! Todėl šiandien viriau didžiulį puodą aitrios moliūgų sriubos, kurią gardinau moliūgų sėklomis ir nustebsite, mėlynuoju pelėsiniu sūriu! Tikrai verta šį derinį, išmėginti bent kartelį. :)

Produktai:

  • Moliūgas
  • 5 vidutinio dydžio svogūnai
  • 4 skiltelės česnako
  • 200 ml grietinėlės
  • Moliūgų sėklos
  • 1 a. š. aitriosios paprikos (arba pagal skonį)
  • Druska
  • Pipirai

Moliūgų sriuba-produktai

Visų pirma paruošiame daržoves. Perpjauname moliūgą, pašlakstome aliejumi, pabarstome pipirais ir druska bei dedame į skardą. Kartu dedame ir svogūnus. Kepame apie valandą, kol moliūgas tampa minkštas ir lengvai išsiskaptuoja. Svogūnus orkaitėje kepame trumpiau, išimame iš orkaitės, kai jau manome, jog jie iškepę. Kepimo pabaigoje į skardą įdedame česnakus.

Moliūgų sriuba-keptos daržovės

Keptas daržoves ir išskaptuotą moliūgą dedame į puodą.

Moliūgų sriuba-puode

Daržoves užpilame vandeniu ir užverdame. Tuomet viską sutriname su trintuvu. Supilame grietinėlę ir prieskonius. Viską verdame 20 minučių. Patiekiame su kepintomis moliūgų sėklomis bei mėlynuoju pelėsiniu sūriu.

Skanaus!

Moliūgų sriuba