Cannelloni įdaryti rikota ir moliūgu
Nors dar vasara, bet jau kartkartėmis pagalvoju apie rudenį. Prisimenu rudeniškas spalvas, pasivaikščiojimus čežant lapams tarp kojų ir ,žinoma, kvapus. Man nėra nieko kvapniau rudenį už moliūgą. Dėl to šį kartą, vedina skonio ir kvapų nostalgijos, pasirinkau rikotos ir moliūgo įdarą. Tikiuosi jis Jums patiks tiek pat, kiek ir man. :)
Produktai:
- Cannelloni
- 500 g. moliūgo
- 800 ml. konservuotų pomidorų
- 150 ml. 35% grietinėlės
- ~100 ml. baltojo vyno
- 500 g. rikotos sūrio
- ~120 g. fermentinio sūrio
- Šviežias bazilikas
- Druska
- Pipirai
Visų pirmą turime iškepti moliūgą. Pastarąjį pašlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 30 min.
Iškeptą moliūgą trintuvo pagalba sumalame kartu su rikota. Įdedame druskos ir pipirų pagal skonį.
Įdarome Cannelloni. Pastarųjų virti nereikia. Aš juos įdarinėjau su konditeriniu švirkštu. Seniau įdarydavau naudodama ilgesnį šaukštelį, kurio plonesnės dalies pagalba, kimšdavau įdarą.
Verdame padažą. Pakaitiname pomidorus ir supilame vyną su grietinėle. Paverdame, kol skystis šiek tiek nugaruos. Dedame druskos, pipirų bei šviežio basiliko pagal skonį.
Užpilame įdarytus Cannelloni padažu ir šauname patiekalą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min.
Išėmę apibarstome patiekalą fermentiniu sūriu ir dedame į orkaitę dar 10 min., kol sūris išsilydis.
Skanaus!