Vištienos troškinys su avinžirniais
Šis troškinys mano favoritas. Pomidorai, avinžirniai, vištiena ir viskas pagardinta kalendra bei kario prieskoniais. Pastarieji pakvipę nukelia į tolimuosius rytus, nors apsuptas kvapo sėdi prie savo virtuvės stalo. Gimęs iš šaldytuve buvusių atsitiktinių produktų, vėliau pora kulinarinių štrichų patobulintas ir negalime jo atsivalgyti. :)
Produktai:
- 500 g. viščiukų broilerių filė (ar krūtinėlės)
- 400 g. konservuotų pomidorų
- 150 g. virtų avinžirnių
- 150 ml. 35% grietinėlės
- Dviejų vidutinių svogūnų
- Šviežios kalendros
- Kelių česnako skiltelių
- Pusės citrinos sulčių
- Aliejaus kepimui
Prieskoniai:
- 2 v. š. kario prieskonių
- 1 a. š. aštrios paprikos prieskonių
- 1 a. š. maltos kalendros prieskonių
- Pipirų
- Druskos
Supjaustome svogūnus kubeliais ir apkepiname kelias minutes keptuvėje. Sudedame prieskonius ir kapotą česnaką bei dar kelias minutes pakepiname svogūnus.
P.S. Jeigu kario prieskoniai Jums atrodo aštrūs, tuomet aštrią papriką pakeiskite saldžios paprikos prieskoniais.
Sudedame vištieną ir viską kepame, kol prieskoniai pasiskirstys.
Sudedame keptuvės turinį į puodą. Užpilame pomidorais bei avinžirniais. Dedame viską troškinti 20 min.
Supilame grietinėlę ir citrinos sultis. Troškiname dar 10-15 min, kad troškinys sutirštėtų.
Dedame į dubenėlius bei pabarstome šviežios kalendros lapeliais. Jei norisi daugiau sotumo, šalia patiekite ryžius ar kitas kruopas. Aš naudoju perlines kruopas, nes jose daugiau maistingų medžiagų bei skaidulų.
Skanaus!