Omletas su voveraitėmis
Kiekvienas turime savų triukų ar ritualų, kaip dienos pradžią padaryti džiaugsmingesnę. Daugeliui pusryčiai yra laukiamiausia rytinės ceremonijos dalis. Mūsų šeimoje be pusryčių nė vienas nepajudame iš namų. Šį kartą - lėtai keptas, burnoje tirpstantis omletas su svieste išsimaudžiusiomis voveraitėmis. Tai tikra miško magija lėkštėje. :)
Produktai:
- Voveraitės
- Svogūnas
- Kiaušiniai
- Gritinėlė 35%
- Šviežios petražolės
- Druska
- Pipirai
Į dubenį dedame kiaušinius, pilame šlakelį grietinėlės bei pabarstome petražoles, druską ir pipirus. Viską išplakame.
Tikiu daugelis Jūsų turite savo triukus, kaip iškepti gerą omletą. Savąjį aš kepu svieste, lėtai, žemoje temperatūroje, uždengus keptuvę dangčiu. Niekada omleto nevartau.
Iškepus omletą į keptuvę dedame sviesto ir suberiame kubeliais pjaustytus svogūnus. Svogūnams kiek paskrudus, dedame kepti voveraites. Beriame druskos ir pipirų. Voveraitės greitai apskrunda, joms pakanka 7-8 minučių ir galime tiekti.