Cukinija mano namuose viena populiariausių daržovių, kurią dedu ne tik į troškinius ir salotas, bet ir į kepinius. Šį kartą cukiniją naudojau blynuose su savo mėgiamiausia kruopa. Du mėgstami dalykai tiesiog negali nederėti - išorėje apskrudusios traškios kruopos ir viduje drėgmę bei tekstūrą išlaikiusios daržovės. Gardūs nesaldūs blynai, kuriuos nardinsite į savo pačių pasigamintą jogurtinį padažą. :)

Produtai:

  • 400 g. cukinijos
  • 200 g. virtų perlinių kruopų
  • Viena nedidelė morka
  • Vienas vidutinio dydžio svogūnas
  • 30 g. kietojo sūrio
  • 3 v. š. miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g. graikiško jogurto
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • Pusė saujos krapų
  • Druska
  • Pipirai

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-produktai

Visų pirma sutarkuojame ir nusunkiame cukinijas.

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-cukinija

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai- cukinija

Sutarkuojame morką ir supjaustome kubeliais svogūnus. Cukiniją, morką, svogūną bei kruopas dedame į dubenį.

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-produktai dubenyje

Išplakame 3 kiaušinius ir pilame į tą patį dubenį. Viską išmaišome. Toliau dedame sutarkuotą sūrį, druską bei pipirus ir 3 šaukštus miltų. Viską išmaišome.

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-plakinys

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-sūris

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-prieskoniai

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-miltai

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-tešla

Pasiruošiame padažą. Į jogurtą dedame krapus, druską, pipirus ir šaukštą citrinos sulčių. Viską išmaišome.

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai-padažas

Galiausiai į įkaitintą keptuvę dedame tešlą, formuojame šaukštu blynus ir kepame kol pastarieji apskrus iš abiejų pusių. Patiekiame su pasigamintu jogurtiniu padažu.

Skanaus!

Cukinijų ir perlinių kruopų blynai