Cukinijų ir perlinių kruopų blynai
Cukinija mano namuose viena populiariausių daržovių, kurią dedu ne tik į troškinius ir salotas, bet ir į kepinius. Šį kartą cukiniją naudojau blynuose su savo mėgiamiausia kruopa. Du mėgstami dalykai tiesiog negali nederėti - išorėje apskrudusios traškios kruopos ir viduje drėgmę bei tekstūrą išlaikiusios daržovės. Gardūs nesaldūs blynai, kuriuos nardinsite į savo pačių pasigamintą jogurtinį padažą. :)
Produtai:
- 400 g. cukinijos
- 200 g. virtų perlinių kruopų
- Viena nedidelė morka
- Vienas vidutinio dydžio svogūnas
- 30 g. kietojo sūrio
- 3 v. š. miltų
- 3 kiaušiniai
- 100 g. graikiško jogurto
- 1 v. š. citrinos sulčių
- Pusė saujos krapų
- Druska
- Pipirai
Visų pirma sutarkuojame ir nusunkiame cukinijas.
Sutarkuojame morką ir supjaustome kubeliais svogūnus. Cukiniją, morką, svogūną bei kruopas dedame į dubenį.
Išplakame 3 kiaušinius ir pilame į tą patį dubenį. Viską išmaišome. Toliau dedame sutarkuotą sūrį, druską bei pipirus ir 3 šaukštus miltų. Viską išmaišome.
Pasiruošiame padažą. Į jogurtą dedame krapus, druską, pipirus ir šaukštą citrinos sulčių. Viską išmaišome.
Galiausiai į įkaitintą keptuvę dedame tešlą, formuojame šaukštu blynus ir kepame kol pastarieji apskrus iš abiejų pusių. Patiekiame su pasigamintu jogurtiniu padažu.
Skanaus!