Rūkytos žuvies salotos
Gal šį savaitgalį Jus lankė teta iš pajūrio bei atvežė įstabiai kvapnios rūkytos skumbrės? Arba turguje bendravote su labai charizmatišku prekeiviu ir nė nepastebėjote, kaip Jus įkalbino nusipirkti rūkytos menkės? Variantų gali būti begalė, bet jie visi veda prie vieno - namuose turite rūkytos žuvies ir nežinia, ką su ja daryti. Mano namuose šis produktas retas svečias, tačiau, kai jo turiu, vasada gaminuosi salotas. Panašias salotas pradėjo gaminti mano mama. Per daugelį metų, jas prisitaikiau savo skoniui - pridėjau daugiau žalumynų, mažiau majonezo. Šiandieną dalinuosi man labiausiai patinkančiu šių salotų variantu - gardi pagrindinio vaidmens atlikėja skumbrė bei jai asistuojantys kvapnūs pomidorai ir šviežios prieskoninės žolelės. Skanaus!
Produktai:
- Rūkyta žuvis (naudojau skumbrę)
- Pakelis vyšninių pomidorų
- Vienas poras
- Laiškiniai svogūnai
- Šviežios petražolės
- Du šaukštai majonezo
- Druska
- Pipirai
Išdarinėjame turimą rūkytą žuvį, supjaustome per pusę vyšninius pimidoriukus, riekelėmis porą, susmulkiname petražoles bei laiškinius svogūnus.
Viską dedame į dubenį, pabarstome druskos ir pipirų bei viską sumaišome su majonezu. Galime tiekti.
Skanaus!