Atėjus žvarbiam rudeniui vis dažniau norėsis vakare, po darbo įsitaisyti namuose jaukiai apsigobus pledu bei įnikus į mėgstamą knygą ar filmą. Tokio vakaro neįsivaizuoju be garuojančio arbatos puodelio. Šį kartą visiems gerai žinoma imbierinė arbata, pagaminta savomis rankomis. Kvapnus, šiek tiek aitrus gėrimas leis ne tik atsipalaiduoti ir atsiduoti mėgiamai veiklai, bet ir pastiprins vertingais imunitetui vitaminais. :)

Produktai:

  • Citrina
  • Imbieras
  • 2-3 šaukšteliai medaus (arba cukraus)
  • Vanilės ekstraktas (nebūtina)

Imbierinė arbata-produktai

Sutarkuojame imbierą (pastorojo aš nelupu), supjaustome citriną bei viską apipilame medumi ar cukrumi. Jeigu mėgstate vanilę, taip pat galite įpilti šlakelį vanilės ekstrakto. Produktus išmaišome šiek tiek šauktu paspausdami, kad citrina ir imbieras paleistų savo sultis.

Imbierinė arbata-produktai

Produktus sudedame į turimą arbatai skirtą indą bei užpilame neverdančiu vandeniu.

Imbierinė arbata- arbata

Palaikome 10 minučių, kad arbata pritrauktų ir galime tiekti.

Skanaus!

Imbierinė arbata

Imbierinė arbata