Troškinys su jautienos dešrelėmis
Jau kurį laiką šaldymo kameros kampe manęs laukė naminių jautienos dešrelių pakelis. Ketinau jas kepti orkaitėje, tačiau šeimos nariai suraukė nosis ir pareikalavo, ko nors naujo! Įjungiau vaizduotę ir panaudojau tik tai, ką turėjau šaldytuve. Gavosi puikus patiekalas, todėl be jokios abejonės dalinuosi juo su Jumis. Sodrus jautienos dešrelių ir daržovių troškinys su rūkytos paprikos pireskoniu. Be didelių svarstymų, tai dar vienas mūsų šeimos favoritas. :)
Produktai:
- 5 vnt. jautienos dešrelių
- Bulvės
- 400 g. pievagrybių
- 2 vnt. salierų
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 2 vidutinio dydžio svogūnai
- 200 g. pupelių
- 500 ml. vieštienos (ar grybų) sultinio
- 3 a. š. rūkytos paprikos
- 4 vnt. lauro lapų
- Sauja šviežių petražolių
- Druska
- Pipirai
Visų pirma supjaustome daržoves - salierus, svogūnus, morkas, pievagrybius ir bulves.
Toliai apkepiname salierus, svogūnus ir morkas bei beriame į puodą.
Lengvai apkepiname pievagrybius ir beriame į puodą.
Supjaustome dešreles, kiekvieną padaliname į keturias dalis. Pastarasias taip pat apkepiname keptuvėje. Apkepinę, beriame į puodą.
Toliau nieko kepti nebereikės. Į puodą baigiame berti likusius produktus - pupeles, bulves bei prieskonius. Supilame sultinį. Dedame troškinį ant viryklės ir verdame apie valandą.
Prieš baigiant troškiniui išsitroškinti suberiame saują smulkintų šviežių petražolių. Kada jau matome, jog troškinys pakankamai sutirštėjęs (po +- valandos) nuimame jį nuo viryklės. Tiekdami pabarstome smulkinta petražole.
Skanaus!