Čili troškinys
Troškiniai - mėgiamiausias mūsų patiekalas. Ne vien dėl to, kad juos lengva pagaminti, bet ir jų skonių skalė gali būti labai įvairi. Mėgstame valgyti aštriai, todėl čili troškinys tapo neatsiejama mūsų virtuvės dalimi. Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai čili pipirai (šviežūs arba miltelių pavidalu), malta jautiena, pomidorai ir pupelės. O toliau jau kiekvieno improvizacija, kaip paruošite šį patiekalą. Šiandieną supažindinsiu Jus su savuoju, jau nusistovėjusiu mūsų virtuvėje čili troškinio variantu, kurį užbaigsiu aitriais jelapenais, sūriu ir jogurto šaukšteliu. :)
Produktai:
- 500 g. jautienos faršo
- 800 g. pomidorų savose sultyse
- 2 saliero stiebai
- 150 g. virtų pupelių
- 2 dideli svogūnai
- 3 skiltelės česnakų
- Jelapeno pipirai
- Jogurtas
- Pomidorų pasta (nebūtina, bet rekomenduojama)
- Šviežia kalendra
- Sūris
Prieskoniai:
- 1 a. š. kumino
- 1 a. š. maltų kalendros sėklų
- 1 a. š. raudonėlio
- 1 a. š. saldžiosios paprikos
- 1 a. š. aitriosios čili paprikos
- 0,5 a. š. juodųjų pipirų
- Druskos
Visų pirma supjaustome svogūną ir saliero stiebus kubeliais. Pastaruosius lengvai pakepiname keptuvėje ir dedame į puodą. Toliau apkepiname jautienos faršą su druska, pipirais ir česnaku. Dedame į puodą. Galiausiai į puodą suberiame visus prieskonius, pupeles, jelapeno pipirus, pomidorų pastą (jei turime) ir pomidorus. Jei atrodo per tiršta, galima įpilti 100 ml vandens. Viską išmaišome ir troškiname 20 minučių.
Po 20 minučių į troškinį beriame saują šviežios kalendros ir troškiname dar 10 minučių.
Patiekame dubenyje kartu su jogurtu, sūriu, šviežia kalendra bei jelapenais.
Skanaus!