Šventinis lašišos pyragas
Šventės jau čia pat! Savųjų aš neįsivaizduoju be mamos kepto žuvies pyrago. Kadangi šiais metais susitiksime tik kamerų pagalba, norėjosi bent jau skoniais suartinti mūsų stalus. Mamos įkvėpta kepu jos skanųjį pyragą, su gardžiu įdaru bei traškia plutele. Susikurkime savo mažas šventes taip, kad mums patiems būtų gera, ramu ir šilta širdyse. :)
Produktai:
- 250 g. keptos lašišos
- 120 g. virtų ryžių
- Vienas svogūnas
- Pievagrybiai
- Šaldyta bemielė sluoksniuota tešla
- Du kiaušiniai
- Džiovinti krapai
- Džiovintos petražolės
- Druska
- Pipirai
Į dubenį dedame keptą lašišą, virtus ryžius, kepintą svogūną bei pievagrybius. Pilame išplaktą kiaušinį bei prieskonius. Viską išmaišome.
Imame atšildytus bemielės sluoksniuotos tešlos lakštus, juos šiek tiek į plotį pakočiojame, kad lakštai prasiplėstų ir tešla suminkštėtų. Dedame ant lakštų įdarą. Kraštus patepame kiaušinio plakymu. Ant viršaus dedame dar po vieną lakštą ir suformuojame pyragą. Pyragus papuošiame ir patepame kiaušinio plakymu.
Pagamintus pyragus dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30-40 minučių. Patiekti galite su mėgiamu majonezu.
Skanaus!