Tarpšventiniu laikotarpiu norisi kažko lengvo? Paprasto tiek skonių palete, tiek paruošimo būdu? O po Kalėdinio stalo dar ir ypač išsiilgstame daržovių. Šios lengvai paruošiamos saldžiarūgščių burokėlių salotos pagardintos feta yra būtent toks patiekalas, kurio šiandien Jums reikia. :)

Produktai:

  • Borukėliai
  • Feta
  • Sultenė
  • Moliūgų ar kitos sėklos
  • Alyvuogių aliejus
  • 1. a. š. Dijon garstyčių
  • 1. a. š. medaus
  • Citrinos sulčių
  • Druska ir pipirai

Keptų burokėlių salotos su feta-produktai

Supjaustome burokėlį. Dedame į kepimui skirtą indą, apšalkstome aliejumi bei sitrinos sultimis, pabarsome druska ir pipirais. Dedame kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms.

Keptų burokėlių salotos su feta-burokėliai

Gaminame padažą. Sumaišome alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, Dijon garstyčias bei druską su pipirais.

Keptų burokėlių salotos su feta-padažas

Sluoksniuojame salotas. Į lėkštę dedame sultenę, ant viršaus keptus burokėlius, keptas sėklas bei fetą. Viską apšlakstome pasigamintu padažu.

Skanaus!

Keptų burokėlių salotos su feta