Keptų burokėlių salotos su feta
Tarpšventiniu laikotarpiu norisi kažko lengvo? Paprasto tiek skonių palete, tiek paruošimo būdu? O po Kalėdinio stalo dar ir ypač išsiilgstame daržovių. Šios lengvai paruošiamos saldžiarūgščių burokėlių salotos pagardintos feta yra būtent toks patiekalas, kurio šiandien Jums reikia. :)
Produktai:
- Borukėliai
- Feta
- Sultenė
- Moliūgų ar kitos sėklos
- Alyvuogių aliejus
- 1. a. š. Dijon garstyčių
- 1. a. š. medaus
- Citrinos sulčių
- Druska ir pipirai
Supjaustome burokėlį. Dedame į kepimui skirtą indą, apšalkstome aliejumi bei sitrinos sultimis, pabarsome druska ir pipirais. Dedame kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
Gaminame padažą. Sumaišome alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, Dijon garstyčias bei druską su pipirais.
Sluoksniuojame salotas. Į lėkštę dedame sultenę, ant viršaus keptus burokėlius, keptas sėklas bei fetą. Viską apšlakstome pasigamintu padažu.
Skanaus!