Salotų laiveliai su vištiena
Kokias emocijas Jums atneša kalendorinis pavasaris? Man atrodo, vos tik išaušo kovo 1 diena nusimečiau sunkius žieminius kailinius ir iš karto palengvėjau. Norisi lengvumo, norisi spalvų, norisi permainų! Tas pats požiūris atsispindi ir mano virtuvėje. Ėmiau gaminti lengvus, maistingus bei spalvingus patiekalus. Vienu iš jų dalinuosi šiandieną. Šviežūs, ryškūs, traškūs, neapsunkinantys salotų laiveliai ant stalo!
Produktai:
- Vištienos krūtinėlė
- Prosciutto kumpis
- Romaninės salotos
- Žiedinis kopūstas
- Vyšniniai pomidorai
- Raudonas svogūnas
- Šviežios petražolės
- Svogūnų laiškai
- 2 a. š. graikiško jogurto
- 2 a. š. majonezo
- Pipirai
- Druska
Iškepame vištieną taip kaip mėgstame labiausiai. Aš kepiau pamarinavusi aliejuje, citrinos sultyse su druska ir pipirais. Toliau susipjaustome ir sumaišome daržoves su majonezu ir jogurtu.
Formuojame laivelius. Imame romaninės salotos lapelį, į jį dedame sumaišytas daržoves, ant viršaus keptą vištieną ir prosciutto kumpį. Pagardiname šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!