Įdaryti kiaulienos suktinukai
Yra dienų, kai visiškai nesinori nieko įmantraus, o tiesiog tokio skonio, kurį pažįsti nuo vaikystės. Tokia nostalgija mane apima su kiaulienos suktinukais, kurie dažniausiai mūsų šeimoje patiekiami per didžiasias metų šventes. Atnešami didelėje lėkštėje, per vidurį patiekiama bulvių košė, o aplink išdėliojami suktinukai. Siunčiame lėkštę ratu, kol ji ištuštėja. Na, ir šiandieną, rekomenduoju jais pasilepinti penktadienio vakarienės metu. :)
Produktai:
- 500 g. kiaulienos nugarinės
- Pora saujų špinatų
- 125 g. kreminio sūrio
- 40 g. kietojo sūrio
- 4 skiltelės česnako
- Druska
- Pipirai
Visų pirma sumaišome įdarą. Sutarkuotą kietąjį sūrį sumaišome su kreminiu sūriu, druska ir pipirais. Karštu vandeniu perpilame špinatus.
Išmušame mėsą su česnaku, druska bei pipirais.
Išmušę mėsą formuojame suktinuką. Dedame pasigamintą sūrių įdarą bei špinatus. Susukame suktinuką ir dedame jį taip, kad suktinuko kraštas būtų nukreiptas į apačią.
Kepame suktinukus 25 - 30 min. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Suktinukus patiekiau su bulvių koše bei keptais baltaisiais smidrais ir geltonaisiais vyšniniais pomidorais.
Skanaus!