Tešloje keptas žiedinis kopūstas
Žiedinis kopūstas man augant buvo labai nepopuliari daržovė. Nors daržuose augo puikiai, retas kuris ją augino. Atrodo niekas nežinojo, kaip ruošti, kur naudoti. Tačiau, dabar labai įprasta, pateikti keptus žiedinius kopūstus, kaip garnyrą, naudoti sriuboje, salotose ar daryti iš jų piurė. Šiandien dalinuosi vaikystės receptu. Mamai kepant sukirsdavome dar neatvėsusius. Viskas labai paprasta, tačiau ir labai skanu! :)
Produktai:
- Žiedinis kopūstas
- 12 valgomųjų šaukštų miltų
- 2 kiaušiniai
- stiklinė (350 ml.) vandens
- Aliejus kepimui
- Druska
- Pipirai
Padažui:
- Majonezas
- Pomidorų padažas
- Pipirai
Pasigaminame tešlą. Įmušame 2 kiaušinius ir juos išplakame. Pilame stiklinę (300-350 ml.) vandens bei dedame 10-12 šaukštų miltų. Įberiame druskos ir pipirų. Tešla turi būti tirštesnė nei lietiniams, kad pastaroji nenubėgtų nuo daržovių.
Supjaustome norimo dydžio žiedais kopūstą. Voliojame jį tešloje ir kepame ant vidutinės ugnies keptuvėje.
Patiekiame su paprasčiausiu įmanomu padažu - sumaišome majonezą su pomidorų padažu.
Skanaus!