Jautienos koftos
Šiandieną Artimuosiuose rytuose populiarus patiekalas - koftos. Pastarosios formuojamos ant iešmo iš maltos mėsos, žuvies ar net daržovių. Šį kartą supažindinsiu Jus su itin paprastu, tačiau kupinu šviežių skonių variantu. Griliuje karamelizavusios kokybiškos jautienos koftos, gausiai pagardintos prieskoninėmis žolelėmis ir apšlakstytos citrinos sultimis. Šios jautienos koftos tikrai praturtins kiekvienų namų virtuvę. :)
Produktai:
- 500 g. maltos jautienos
- Vidutinio dydžio svogūnas
- Kiaušinis
- Šviežios petražolės
- Šviežūs krapai
- Šviežia kalendra
- Dvi skiltelės česnako
- Druska
- Pipirai
- Mediniai iešmeliai
Susmulkiname svogūną, česnako skilteles ir šviežias prieskonines žoleles. Dedame viską į dubenį, padruskiname, papiriname pagal skonį ir įmušame kiaušinį. Viską suminkome rankomis.
Toliau įmame pagaliukus ir formuojame rankomis koftas.
Suformuotas koftas kepu ant griliaus. Tačiau jeigu griliaus neturite, koftas galite kepti 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Patiekite su keptomis daržovėmis arba salotomis.
Skanaus!
Puikiai prie koftų tinkančios salotos:
Ant grilio keptų cukinijų ir fetos salotos https://sokoladasirspinatas.lt/2020/09/01/ant-grilio-keptu-cukiniju-ir-fetos-salotos.html